• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ bi da slavi ''oslobođenje'', Srbi protiv

Autor SRNA

Kantonalni odbor HDZ-a Livno najavio proslavu ''oslobođenja Grahova, Glamoča i Drvara''. Srbi zgroženi.

 HDZ bi da slavi ''oslobođenje'', Srbi protiv Izvor: Branimir Meseldžija/MONDO
Izvor: Branimir Meseldžija/MONDO

  Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša rekao je Srni su Srbi u Glamoču protiv obilježavanja 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara" koje je najavio Kantonalni odbor HDZ-a Livno, te naveo da takozvani oslobodioci "kroje kapu" duže od 20 godina stanovnicima Livanjskog kantona.

Radivojša je rekao da tu inicijativu vidi kao ideju ljudi koji ne žive na području ove tri opštine i kojima nije stalo do međuljudskih odnosa u tim opštinama.

"Poznato je o kakvim ljudima se radi kada je riječ o ovoj ideji, o ljudima koji kroje kapu već 20 i nešto godina svim stanovnicima Livanjskog kantona i vidljivo je do kakvog razvojnog i međuljudskog stadijuma su doveli, tako da nas ne čude ovakve njihove ideje", naglasio je Radivojša.

Radivojša je ukazao da su Srbi u Glamoču protiv ovog obilježavanja.

"Tim ljudima poručujem da svoju energiju usmjere kako da ovaj kanton bude bolji, kako da se u njemu bolje živi i da se izgrade bolji međuljudski odnosi, a ne da budemo najnerazvijeniji kanton u Federaciji", poručio je Radivojša.

On je rekao da u Glamoču živi tek petina prijeratnog stanovništva, te da je broj Hrvata od 2000. godine smanjen nekoliko puta, dodajući da to dovoljno govori kakva je politika "oslobodilaca".

"Kao načelnik opštine poručujem `oslobodiocima" da neće narušiti međuljudske odnose u Glamoču koji su na zavidnom nivou, a to njima očigledno smeta", dodao je Radivojša.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa za obilježavanje 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara", uz prijedlog da obilježavanje bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika, i to u Bosanskom Grahovu 28. jula, u Glamoču 29. jula i u Drvaru 13. septembra, što će biti centralni skup.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE