• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođena blokada puteva

Blokada puteva i graničnih prelaza u BiH, koju je za danas zakazalo više od 800 autoprevoznika iz RS odgođena je do daljeg.

 Odgođena blokada puteva Izvor: MONDO

Ovo je Srni potvrdio prestavnik autoprevoznika RS Stojan Bajić.

"Imamo najavu da je Ministarstvo saobraćaja i veza RS uputilo zahtjev Ministarstvu transporta i kounikacija BiH da se do daljeg prolongira striktna primjena Pravilnika o uslovima i postupcima izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza", rekao je Bajić.

On je izrazio uvjerenje da Ministarstvo saobraćaja i veza RS učestvuje u donošenju novog pravilnika o licenciranju, na osnovu kojeg bi autoprevoznici iz RS i dalje dobijali entitetske licence za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza od resornog ministarstva RS.

"Mi još radimo po starim licencama i za sada neće doći do blokade puteva i graničnih prelaza u BiH, ali ukoliko nam se desi da ne možemo izaći izvan granica BiH bićemo prinuđeni na blokadu puteva i graničnih prelaza u BiH", upozorio je Bajić.

Više od 800 autoprevoznika organizovalo je 28. jula mirne proteste u Banjaluci zato što je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH odkučilo da od 6. avgusta više ne važe entitetske licence za obavljanje međunarodnog prevoza, već da svi autoprevoznici u BiH moraju imati licence resornog ministarstva BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE