• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić računa na glasove Bošnjaka

Partija demokratskog progresa ozbiljno računa na 50.000 glasova Bošnjaka u RS.

 Ivanić računa na glasove Bošnjaka Izvor: MONDO

Ovi glasovi mogli bi da donesu pobjedu Mladenu Ivaniću u trci sa Nebojšom Radmanovićem za člana Predsjedništva BiH iz RS, rekao je "Glasu Srpske" izvor blizak vrhu te partije.

PDP je, prema istom izvoru, pokušala da ovu predizbornu kombinatoriku dogovori sa bošnjačkim strankama, a da će o tome pokušati da razgovara i sa reis-ul-ulemom Mustafom efendijom Cerićem.

"PDP je već postigla usmeni dogovor o političkoj saradnji sa HDZ 1990, a završnoj fazi su pregovori sa SDP BiH, koji bi takođe u RS trebalo da podrži Ivanića", rekao je taj izvor.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović negira bilo kakve pregovore u kojima Ivanić pokušava da pridobije glasove Bošnjaka. On tvrdi da PDP ne pregovara ni sa SDP-om ni sa HDZ 1990. jer ima "potpisanu koaliciju samo sa SDS-om i SRS RS".

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da ne zna ništa o pokušajima njihovog zajedničkog kandidata Ivanića da obezbijedi pobjedu sa 50.000 glasova Bošnjaka.

"Ne znam ništa o tome. Ako Ivanić misli da ima nešto da ponudi za te glasove, nije u pravu. On nema poziciju da bilo šta kome daje, nudi i obećava. Nema nikakvih ustupaka koje bi SDS bila spremna da prihvati prema Bošnjacima koji su na štetu Republike Srpske", rekao je Ćuzulan.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE