• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Merhamet" pronevjerio 50 miliona KM?

Čelnici "Merhameta", koje radi pod pokroviteljstvom Islamske zajednice, osumnjičeni da su pronevjerili 50 miliona KM od donacija

 "Merhamet" pronevjerio 50 miliona KM? Izvor: MONDO

Do ovog podatka došli su članovi Komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava Parlamentarne skupštine BiH, koji od vrha "Merhameta" zahtijevaju da "položi račune" i otkrije gdje su završila silna donatorska sredstva kojima se gubi svaki trag čim su stigla u BiH, piše "Pres".

List navodi da je razgovor sa čelnicima "Merhameta" zakazan za 24. avgust kada bi trebalo da bude održana sjednica ove Komisije.

Član te Komisije Mirko Okolić potvrdio je da je poziv za učešće na sjednici upućen čelnicima tog dobrotvornog društva, ali nije otkrio detalje istrage koju su proveli članovi istražne Komisije.
Prema izvorima "Presa", novac su pronevjerile organizacije koje je prije deset godina formirao "Merhamet", a koje je ugasio samo poslije dvije godine, pošto je preko njih pokupio pare od donacija.

Predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donacija Sefer Halilović otkrio je da on i saradnici dobijaju prijetnje, ne želeći da otkrije od koga one stižu i kome su upućivane.     (MONDO)         

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE