• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podignuta optužnica protiv Mirka Stojića

Specijalno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv bivšeg šefa kabineta predsjednika RS Mirka Stojića zbog zloupotrebe službenog položaja.

 Podignuta optužnica protiv Mirka Stojića Izvor: MONDO

Istragom je utvrđeno da je Stojić nezakonitim radnjama koje mu se stavljaju na teret, a koje su precizirane u sedam tačaka optužnice, sebi ili drugom pribavio ili imao namjeru da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 350.000 KM.

Optužnica Stojića tereti da je u periodu obavljanja dužnosti generalnog sekretara, odnosno šefa kabineta predsjednika RS, iskoristio svoj službeni položaj zaključivanjem fiktivnih ugovora o vršenju raznih vrsta usluga prilikom rekonstrukcije i adaptacije palate Predsjednika RS, bez realizacije tih ugovora i bez namjere stvarne realizacije tih ugovora, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Stojiću se stavlja na teret i zaključivanje fiktivnog ugovora o zakupu stana za potrebe službe predsjednika, a svoj službeni položaj je iskoristio i utvrđujući sebi, bez pravnog osnova, pravo na novčanu naknadu na ime obavljanja dodatnih poslova iz nadležnosti generalnog sekretara, odnosno šefa kabineta predsjednika RS.

Prema navodima optužnice, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi Stojić je iskoristio svoj položaj i u vrijeme pripremanja sahrane pokojnog predsjednika RS Milana Jelića, tako što je iz budžeta RS isplaćena novčana naknada za usluge snimanja i pripreme sahrane, iako takve usluge nisu vršene s obzirom da je po Odluci Vlade troškove sahrane snosila Vlada RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE