• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poštanska marka Srbije i RS

"Pošte Srpske" u saradnji sa "Poštama Srbije" promovisale su na 50. Dragačevskom saboru trubača zajedničko izdanje prigodne poštanske marke.

 Poštanska marka Srbije i RS Izvor: MONDO

S obzirom da se Sabor trubača u Guči ove godine održava jubilarni 50. put, pošte su željele da izdavanjem ove prigodne poštanske marke daju svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog događaja, saopšteno je iz "Pošta Srpske". 

Ovo je prvi put da su "Pošte Srpske" zajednički izdale poštansku marku sa nekim van granica BiH.
Prigodna poštanska marka "50. Sabor trubača u Guči" izdata je na osnovu Programa o izdavanju poštanskih maraka i vrijednosnica za 2010. godinu, nominalne vrijednosti 1,5 KM i tiražom 15 000, a autor marake je Nadežda Skočajić iz "Pošta Srbije".

Uz ovo prigodno izdanje, izdate su i dvije vrste prigodnih ili FDC koverata.  Promociji su prisustvovali ministar Srbije za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, generalni direktor "Pošta Srbije" Goran Ćirić, direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća i ugledne zvanice.

"Pošte Srpske" redovno prate i podržavaju kulturne i sportske manifestacije, obilježavanje važnih istorijskih događaja i jubileja, te izdajući prigodne i redovne poštanske marke teže da ostave trajni pečat tih  događaja.

 "Pošte Srpske" će i u narednom periodu pratiti i podržavati ovakve događaje, kako bi poštanske marke svojim likovnim, grafičkim rješenjem, te drugim karakteristikama i motivima stvorile trajnu funkciju kulturne, ekonomske, naučne, sportske i druge promocije srpskog naroda u svijetu, navodi se u saopštenju.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE