• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelina Džoli na sastanku sa Silajdžićem

Slavna holivudska glumica Anđelina Džoli posjetila je Predsjedništvo BiH.

 Anđelina Džoli na sastanku sa Silajdžićem Izvor: MONDO

Ambasadorica dobre volje UNHCR-a sastala se predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Sastanak je održan na inicijativu ove poznate holivudske glumice,prenosi Depo Portal.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je ambasadoricu dobre volje UNHCR-a, poznatu holivudsku glumicu, Anđelinu Džoli. Glavna tema sastanka bila je implementacija Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, a ambasadorica Džoli je iskazala poseban interes za unapređenje održivog povratka.

Silajdžić je rekao da je pitanje podrške povratničkoj populaciji jedan od prioritetnih zadataka njegovog djelovanja. Pored budžetskih izdvajanja koje je sam inicirao, Silajdžić je, u kontaktu sa državnicima i drugim donatorima, obezbjedio značajnu pomoć kroz nabavku sušara, hladnjača, motokultivatora, plastenika i druge potrebne opreme. Silajdžić je upoznao ambasadoricu Džoli sa trenutnim prioritetnim projektima na kojima radi, te joj predao kopiju tih projekata.

Također, složili su se, da je edukacija prvi prioritet u čemu leži budućnost novih generacija Bosne i Hercegovine. Silajdžić je iznio ideju da Sarajevo i Bosna i Hercegovina postanu edukacioni centar koji će privući hiljade studenata iz cijelog svijeta. Anđelina Džoli je iskazala spremnost da se pridruži u promociji ove ideje, i da putem zajedničkih prijatelja sa dr. Silajdžićem radi na realizaciji tog projekta.

Na kraju je Silajdžić pozvao Anđelinu Džoli da u oktobru ove godine prisustvuje Međunarodnoj konferenciji o unapređenju dijaloga među kulturama koja će se održati u Sarajevu u organizaciji Kuvajtske fondacije Al Babtain, a pod pokroviteljstvom dr. Silajdžića, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE