• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preventivno protiv vehabija

Direktor Policije RS Gojko Vasić najavio je da će preventivne akcije protiv pripadnika radikalnog vehabijskog pokreta biti nastavljene narednih dana.

 Preventivno protiv vehabija Izvor: MONDO

Sve ovo kako bi bezbjednost u RS bila na što većem nivou. Vasić je ocijenio da MUP Srpske u okviru svoje nadležnosti čini ono što je maksimalno moguće po tom pitanju, s obzirom da Srpska nema svoju obavještajnu službu.

"Prema tome, ono što radimo je isključivo namijenjeno za borbu protiv kriminaliteta i gdje god operativna saznanja dođu do nivoa da mi i tužilaštvo treba da provedemo preventivne aktivnosti, kao što je to bilo u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, mi ćemo to uraditi", rekao je Vasić za izdanje "Nezavisnih novina".

On je izrazio očekivanje da će takvih aktivnosti biti i na području Federacije BiH /FBiH/, s obzirom na to da su se tamo događali teroristički napadi i prijetnje.
"Posebno je zabrinjavajući bio napad na Policijsku stanicu u Bugojnu. Takvi napadi, kakav je bio na teritoriji FBiH, viđaju se još samo u Iraku, Avganistanu i Pakistanu i takve stvari su vrlo opasne", rekao je Vasić.

Na pitanje koji će mu biti prioriteti u radu kao novoimenovanog direktora Policije RS, Vasić je rekao da je to borba protiv organizovanog kriminala, narkomanije, terorizma i finansiranja terorizma, te borba protiv korupcije i privrednog kriminaliteta.

On je istakao da su u radu policije finansije jako bitne, kako bi mogla optimalno iskoristiti ljudski potencijal.

"Jako je bitno da društvo zna šta hoće, da uloži u to i da mi onaj potencijal koji imamo u ljudstvu iskoristimo, jer mi smo u zadnjih nekoliko godina uspjeli da dokažemo i pokažemo da imamo izuzetno stručne i sposobne kadrove, ne samo u oblasti organizovanog kriminala, već i visokotehnološkog i privrednog kriminaliteta", rekao je Vasić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE