• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Azilanti napali službenike

Tri službenika Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu lakše su povrijeđena u incidentu koji je izazvala grupa azilanata, smještenih u tom centru.

 Sarajevo: Azilanti napali službenike Izvor: MONDO

Incident je počeo tako što je sinoć oko 20 sati državljanin Palestine Ahmed Maji koji je, ne poštujući kućni red, pokušao na silu da izađe iz muškog odjeljenja, u čemu je spriječen uz objašnjenje da će izaći zajedno sa ostalim korisnicima Centra.

U tom momentu korisnik usluga Centra Zejad Al Gertani, državljanin Iraka, kako prenose lokalni mediji, pritrčao je stolu gdje se nalazila kaseta sa lekovima, koju je bacio na pod i pokušao da prevrne sto, u čemu su ga spriječili službenici obezbjeđenja.

Al Gertani ih je potom gađao stolicom, dok je alžirski državljanin Nurudin Gaci iščupao sa zida telefonsku govornicu i njom gađao jednog službenika obezbjeđenja, koji je uspio da izbjegne udarac.

Gacija su bezbjednosni organi BiH proglasili pretnjom po nacionalnu bezbjednost BiH. Bio je povezivan sa terorističkim napadom u Bugojnu.

Kada je vođa smjene izdao naredbu da se svi korisnici Centra upute u svoje sobe, grupa je na, poziv Al Gertanija, stolicama napala službenike obezbjeđenja.

U smirivanju situcije, tri službenika Centra su povrijeđena.

Neredi su prestali pošto su službenici obezbjeđenja Centra, uprkos fizičkim nasrtajima Gacija i Smaila Jetija, uspjeli da fizički savladaju i izoluju Al Gertanija od ostalih, poslije čega su se u svoje sobe povukli i ostali.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice Istočno Sarajevo prema naredbi dežurnog tužioca.

Kompletan događaj snimljen je kamerama video nadzora Centra, a nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o ovom neredu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE