• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavnik UNHCR-a o Anđelininoj posjeti BiH

Holivudska glumica Anđelina Džoli posjetom BiH pokušala je da probudi svijest i da publicitet problemu izbjeglica i raseljenih lica.

 Predstavnik UNHCR-a o Anđelininoj posjeti BiH Izvor: MONDO

Ona radi na tome da bude posrednik između vlasti i tih ljudi u rješavanju njihovih problema, saopštio je predstavnik UNHCR-a Navid Husain.

"U BiH još ima oko 113 000 raseljenih lica, a njih 7.000 živi u kolektivnim centrima", istakao je danas Husain na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je naveo da problem izbjeglica i raseljenih lica u BiH nije isti kao na Haitiju, ali da će dolazak Džolijeve pomoći podizanju svijesti o njima i omogućiti da dobiju publicitet.

"Velika je razlika kad ja ili vi nešto kažemo predstavnicima vlasti i kad to kaže Anđelina Džoli", naglasio je Husain.

Prema njegovim riječima, UNHCR-ov ambasador dobre volje Anđelina Džoli za vrijeme njenog boravka u BiH, osim razgovora sa predstavnicima vlasti BiH o problemu izbjeglica i raseljenih lica, dogovarala se i oko detalja snimanja filma u BiH.

On nije želio da kaže kada će Džolijeva ponovo doći u BiH i kada će početi snimanje filma, navodeći da će to biti poznato dan prije njenog dolaska.

Anđelina Džoli posjetila je prošle sedmice BiH i u odvojenim susretima razgovarala sa članovima Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem, te savjetnikom člana Predsjedništva BiH iz RS za ustavopravna pitanja Borisom Buhom o problemima raseljenih i izbjeglih lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE