• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH ne može protiv srpske rezolucije

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH ne može glasati protiv Rezolucije Srbije u UN, jer nije priznala Kosovo.

 Dodik: BiH ne može protiv srpske rezolucije Izvor: MONDO

On je poručio da će u BiH biti problema ukoliko bošnjački političari pokušaju to da urade "na privatan način".
"BiH ne može glasati protiv srpske rezolucije, jer BiH nije priznala Kosovo. Ukoliko se drugačije budu ponašali i zloupotrijebili činjenice, da to urade na privatan način, onda će u BiH biti problema", istakao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li posjete više ambasadora Srpskoj znače da postoje određeni pritisci, Dodik je rekao da nema pritisaka i da je riječ o uobičajenoj razmjeni mišljenja o mnogim pitanjima.
"Nema pritisaka. Mi nismo podložni pritiscima. Riječ je o jednoj uobičajenoj razmjeni mišljenja o mnogim pitanjima", naveo je premijer RS.

 Međunarodni sud pravde u Hagu donio je 22. jula savjetodavno mišljenje da kosovski Albanci deklaracijom o jednostranom proglašenju nezavisnosti nisu prekršili međunarodno pravo, niti rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN 1244, kao ni pravni poredak ustanovljen u pokrajini tom rezolucijom.

 Sud nije htio da se bavi političkim posljedicama deklaracije, već ih je prepustio instituciji koja je tražila mišljenje - Generalnoj skupštini UN.

Misija Srbije pri UN podnijela je 28. jula Generalnoj skupštini UN Rezoluciju kojom se jasno ističe da jednostrana secesija nije prihvatljiv način za rješavanje teritorijalnih pitanja i poziva na pronalaženje rješenja putem dijaloga. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE