• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojeftinjenje goriva u RS

Na pumpama u Republici Srpskoj očekuje se blago pojeftinjenje goriva, najavio je predsjednik Upravnog odbora Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Vojin Mitrović.

 Pojeftinjenje goriva u RS Izvor: MONDO

"Trenutna cijena naftnih derivata je u blagom padu u odnosu na prošlu nedjelju, pa su i cijene u rafineriji Brod pale u prosjeku za dva feninga. Ako se ovaj pad cijena u rafineriji Brod zadrži, čemu se nadamo, na bezinskim pumpama bi taj pad mogao iznositi oko pet feninga u prosjeku", rekao je Srni Mitrović.

On kaže da je Udruženje dalo preporuku da se ne ide sa poskupljenjima.

"Posljednje poskupljenje naftnih derivata na benzinskim pumpama imali smo 15. aprila i od tada smo imali nekoliko poskupljenja naftnih derivata u rafinerijama, kako u Brodu, tako i u okruženju", napomenuo je Mitrović.

Komentarišući cijene ovog energenta u Federaciji BiH i najavu da će one biti snižene, Mitrović je rekao da vjerovatno i hoće, ali da treba imati na umu da su u ovom trenutku cijene naftnih derivata u FBiH u prosjeku veće za 15 feninga, nego u Srpskoj.

"To treba razmatrati u kontekstu prethodnih poskupljenja jer su oni imali drastično veću cijenu naftnih derivata nego mi u RS", rekao je Mitrović.

Udruženje distributera nafnih derivata FBiH saopštilo je da su smanjene rafinerijske cijene naftnih derivata i da se u narednoj sedmici očekuje smanjenje cijena dizela i benzina od dva do 4,5 feninga.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE