• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS: Silajdžić krši međunarodno pravo

Boračka organizacija Republike Srpske smatra kršenjem međunarodnog prava zahtjev Harisa Silajdžića upućen Borisu Tadiću da utiče na srpsko pravosuđe da pusti na slobodu Iliju Jurišića.

 BORS: Silajdžić krši međunarodno pravo  Izvor: MONDO

U saopštenju BORS-a se navodi da je Silajdžić pokušao da se umiješa u rad pravosuđa druge suverene države, "u kojoj, za razliku od BiH, pravosuđe normalno funkcioniše i u kojoj se ratni zločini nad Srbima kažnjavaju".

Iz BORS-a ističu da Silajdžićev zahtjev predstavlja "svih moralnih vrijednosti u demokratskom svijetu".

Iz ove organizacije poručuju da je Silajdžić pismom Tadiću pokazao da nije u službi građana BiH, kako se želi predstaviti, nego zaštite ratnih zločinaca i pokušaja prikrivanja ratnih zločina počinjenih nad srpskim narodom, kao i zataškavanja događaja koji su bili direktan povod za rat u BiH.

"BiH, koju Silajdžić pokušava izgraditi, nema budućnost i to sigurno nije put kojim će RS i srpski narod u BiH odabrati da idu", ističe BORS i dodaje da ovo pismo treba biti i posljednja opomena predsjedniku Srbije kakve su stvarne namjere Silajdžića, kao i odrednica za sve buduće akcije Srbije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić zatražio je nedavno od predsjednika Srbije Borisa Tadića da utiče na Vrhovni sud da oslobodi ratnog zvaničnika iz Tuzle Iliju Jurišića, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zbog učešća u masakru vojnika JNA u "tuzlanskoj koloni".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE