• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukti požar na planini Viduša!

Na planini Viduša, na lokalitetu između Trebinja, Bileće i Ljubinja gdje se požar širi velikom brzinom, biće angažovan helikopter.

 Bukti požar na planini Viduša! Izvor: MONDO

Helikopter je potreban ukoliko vatrogasci ne budu mogli da požar stave pod kontrolu, izjavio je danas direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder, koji je danas obišao ovu lokaciju.

Doder je u izjavi za Srnu potvrdio da je u požaru na ovoj nepristupačnoj planini, koji je izbio prije dva dana, nije ugroženo nijedno naseljeno mjesto, da je vatra zahvatila oko 150 hektara i da gori suva trava i nisko rastinje, ali, na sreću, nije zahvatio kvalitetnu šumu.

"Situacija na ovoj planini je složena, jer je veoma teško dopremati veće količine vode, koju vatrogasci pješke nose i ulažu vanljudske napore kako bi požar lokalizovali", rekao je Doder.

On je napomenuo da vatru sa više strana gase Vatrogasci iz Trebinja, Bileće i radnici šumskog gazdinstva "Krš" iz Trebinja s ciljem da je ispresijecaju i na taj način zaustave njeno dalje širenje.
"Uzrok požara je najvjerovatnije ljudski faktor, jer se ovdje često paljenjem trave nastoji dobiti plodno zemljište", kaže Doder i napominje da visoke temperature ne bi mogle prouzrokovati ovakav požar.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje Srni je potvrđeno da je od juče na području ove opštine izbilo sedam požara i da su svi lokalizovani osim na planini Viduša. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE