• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Konačni status RS kroz četiri godine!

Predsjednik Vlade RS i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će se u naredne četiri godine otvoriti, aktuelizovati i zatvoriti pitanje konačnog statusa.

 Dodik: Konačni status RS kroz četiri godine! Izvor: MONDO

"Pokušaji prekrajanja Ustava BiH pod međunarodnim vođstvom i pritiskom pratili su nas i prethodne četiri godine, pa mislim da će i u naredne četiri taj pritisak biti inteziviran i da nas čeka velika i teška borba za očuvanje pozicija RS i vraćanje otetih joj nadležnosti", rekao je Dodik za "Glas Trebinja".
Premijer Srpske je naglasio da je, nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde o nelegalnoj secesiji Kosova od Srbije, svijet ušao u jedno novo političko razdoblje.

"I mi smo dio svijeta. Znam samo da mi iz SNSD-a imamo dobru i istrajnu političku ekipu koja je spremna da izdrži sve pritiske i izbori se za RS a to smo uostalom pokazali u protekle četiri godine, kada nijedna nadležnost sa RS nije prenesena na BiH", dodao je Dodik.

Komentarišući politički život u BiH nakon predstojećih izbora, premijer Srpske je rekao da se ništa bitno ne može promijeniti na političkoj sceni u BiH.

"To znači da mi iz RS ponovo nećemo imati sagovornika za mnoge teme. Ja nisam tvrdoglav čovjek, ali jesam principijelan i nikada ne nastupam samo sa jednom idejom i sa jednim prijedlogom", naglasio je Dodik.

Problem nastane, kaže Dodik, kada nešto dogovorite sa liderom SDA Sulejmanom Tihićem, jer će to sigurno minirati    lideri Stranke za BiH Haris Silajdžić i SDP-a Zlatko Lagumdžija i obratno, a nijedan ni drugi nemaju potrebnu većinu da sami odlučuju.

"Ne vjerujem da će izbori nešto drastično promijeniti na bošnjačkoj političkoj sceni, tako da nas očekuju praktično isti sAgovornici, sa poznatim stavovima", zaključio je predsjednik Vlade RS.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE