• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Tešnju proglašeno stanje prirodne nesreće

Autor SRNA

Opština Tešanj proglasila je stanje prirodne nesreće nakon što je sinoćnje jako nevrijeme poplavilo pojedine objekte zbog čega je 17 lica evakuisano, oštetilo putne komunikacije.

 poplava Tešanj 2019 Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

 Zbog plavljenja izvorišta u Jelahu je pet bunara van funkcije.

Jak vjetar, grad i obilna kiša sinoć su oko 22.00 časa zahvatila opštinu Tešanj, posebno naselja Piljužići, Jelah, Mračaj, Miljanovci, Tešanj, DŽemilić Planje, Mrkotić i Kalošević.

"Zbog bujičnih voda i plavljenja objekata zatočeno je više mještana, kao i desetak gostiju u ugostiteljskom objektu u Jelahu. Ukupno je u akciji spašavanja evakuisano 17 građana", navedeno je na sajtu opštine Tešanj.

Poplavljeno je nekoliko privrednih objekata i Osnovna škola "Huso Hodžić" u Tešnju, područna škola u Bobarama i područna ambulanta u Piljužićima.

U ovim mjestima su ugroženi i poplavljeni objekti, kao i putne komunikacije prema Piljužićima, Novim Miljanovcima, kao i magistralni put Doboj-Teslić u mjestu Kalošević koji je tokom noći deblokiran, pa se saobraćaj odvija usporeno jednom trakom.

Zbog plavljenja regionalnog puta Novi Šeher-Prnjavor u mjestu Vukovo za saobraćaj je bio zatvoren ovaj put iz pravca Tešnja prema Jelahu, dok je od Jelaha prema Piljužićima još zatvoren zbog vode na kolovozu.

U Jelahu je zbog plavljenja izvorišta van funkcije pet bunara, te je za očekivati prekide u snabdijevanju vodom iz vodovoda "Jelah", navodi se na sajtu opštine Tešanj.

Fiksne telefonske veze ne funkcionišu u Vatrogasnom domu, te je otežana i onemogućena komunikacija sa građanima i nadležnim službama.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S10

Stvarno? O svašta, prvi put pala kiša u Tešnju?

MONDO REPORTAŽE