• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riba uginula zbog kvara na mini hidroelektrani

Autor SRNA

Republička vodna inspekcija utvrdila je danas da se akcident na rijeci Drinjači dogodio usljed kvara na zatvaraču brane mini hidroelektrane "Ispod Kušlata" kojom upravlja pravno lice "Eta enerdži", rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

 "Ovaj zatvarač reguliše ispuštanje vode iz akumulacije, te je usljed kvara došlo do naglog ispuštanja vode. Uginuće ribe je posljedica nagle promjene pritiska", rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Dušanka Makivić. 

Ona je dodala da će, radi sprečavanja sličnih akcidenata postupajući inspektor naložiti ovom subjektu da ubuduće prilikom ispuštanja vode iz akumulacije pribavi saglasnost Javne ustanove "Vode Srpske" i da rad organizuje na način koji neće prouzrokovati štetu nizvodnim korisnicima vode.

Makivićeva je dodala da će postupajući inspektor naložiti i da nizvodnim korisnicima vode bude nadoknađena šteta nastala naglim ispuštanjem vode iz akumulacije.

Pripadnici Ribočuvarske službe Sportsko-ribolovnog udruženja "Bistro" iz Zvornika otkrili su veliki pomor ribe u Drinjači koji je, kako su naveli, prouzrokovan naglim ispuštanjem vode iz hidroelektrane na ovoj rijeci.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE