• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispunjeno 12 odsto predizbornih obećanja

Vladajuće stranke u Srpskoj u protekle četiri godine u potpunosti su ispunile svega 12 odsto predizbornih obećanja iz 2006. godine

 Ispunjeno 12 odsto predizbornih obećanja Izvor: MONDO

Predsjednik Centra za humanu politiku Momir Dejanović rekao je novinarima da je istraživanje obuhvatilo analizu programskih obećanja šest vladajućih stranaka na nivou RS i BiH, te da su kod vladajuće strukture u RS dominirala ekonomska obećanja.

Prema rezultatima istraživanja Centra, koji su danas predstavljeni u Banjaluci, polovično je ispunjeno 20 odsto, manjim dijelom 35, a u potpunosti je neispunjeno 30 odsto predizbornih obećanja, od čega je u potpunosti najviše ispunjeno političkih obećanja, a najmanje ekonomskih i socijalnih.

Kada su u pitanju stranke, najmanje loš rezultat imao je SNSD, koji je u potpunosti ispunio 11 odsto predizbornih obećanja, zatim PDP sa osam, dok su najlošiji rezultat imali Stranka za BiH sa dva i HDZ 1990 sa nula odsto ispunjenih obećanja.

 Dejanović je dodao da čak 40 odsto anketiranih građana smatra da u RS u odnosu na 2006. godinu ima više kriminala i korupcije, a u oblasti upravljanja prostorom, gdje su anketirani stručnjaci iz entitetskih udruženja arhitekata, polovina je stanje ocijenila kao nezadovoljavajuće.             (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE