• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostaju sankcije bivšem direktoru Policije RS

OHR je saopštio da ne postoje nove okolnosti koje bi opravdale ukidanje sankcija bivšem direktoru Policije RS Dragomiru Andanu.

 Ostaju sankcije bivšem direktoru Policije RS Izvor: MONDO

"Visoki predstavnik stalno analizira situaciju koja je vodila ka donošenju ove odluke i može odlučiti da povuče ove sankcije, a Andan je informisan o stavu OHR-a povodom ovog pitanja", rečeno je Srni u OHR-u.

Andan je juče počeo štrajk glađu ispred prostorija OHR-a u Banjaluci, tražeći da još jednom budu sagledane okolnosti pod kojim ga je OHR prije više od tri godine smijenio i oduzeo mu lična dokumenta.

Prema njegovim riječima, u ovom trogodišnjem periodu 14 puta se obraćao visokim predstavnicima da još jednom sagledaju sve relevantne činjenice zbog kojih je smijenjen i da ovu odluku stave van snage.

"Živim u Banjaluci sam kao podstanar bez mogućnost prelaska granice i bez ikakvih sredstava. Štrajkovaću glađu dok visoki predstavnik ne nađe za shodno da sa mnom razgovara i da još jednom sagleda okolnosti moje smjene i oduzimanja ličnih dokumenta", istakao je Andan.

Andana je smijenio nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak 10. jula 2007. godine, pod obrazloženjem da je dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću, te da je zastrašivao novinare i građane koji su htjeli da je razotkriju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE