• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hidrogradnja": Protesti ugrožavaju milionske projekte!

Uprava kompanije "Hidrogradnja" saopštila da višednevni protest radnika ugrožavaju realizaciju ugovorenih projekata vrijednih desetine miliona.

 "Hidrogradnja": Protesti ugrožavaju milionske projekte! Izvor: MONDO

Uprava kompanije "Hidrogradnja" saopštila da višednevni protesti sedamdesetak radnika, koji su blokirali zgradu Direkcije u Sarajevu i ne dozvoljavaju ulazak direktoru Seminu Mašiću, ugrožavaju realizaciju ugovorenih projekata vrijednih desetine miliona KM.

 U saopštenju se navodi da Uprava zbog ove situacije nije u mogućnosti da završi aktivnosti ulaska u realizaciju projekta Šićki Brod, gdje ima posao vrijedan 2,7 miliona KM, sarajevske zaobilaznice na lotu dva, vrijedan 4,1 milion KM, ali i najavljenih poslova na Koridoru "Pet ce", te posla u Albaniji.

 Uprava ocjenjuje da je zbog "nelegalnog protesta" 70-tak radnika iz Pogona "Briješće" i nekolicine iz drugog sektora "došlo je do najozbiljnijeg ugrožavanja poslovanja ove kompanije, ali i nemogućnosti realizacije ugovorenih projekata.

U saopštenju se ističe da investitori i kreditori već upozoravaju menadžment kompanije da bi "Hidrogradnja" mogla snositi ozbiljne posljedice, pa čak i ostati bez ugovorenih poslova, ali i onih o kojima su u toku pregovori.

Uprava Direkcije je o nastalim problemima informisala nadležne organe, a od sindikata traži da upozori dio radnika, koji se pozivaju na njihovu podršku, na nezakonitost protesta.O nelegalnim aktivnostima dijela radnika u idućih nekoliko dana mišljenje će dati i nadležni sud, budući da je "Hidrogradnji" već nanesena milionska šteta.

Uprava "Hidrogradnje" nikada nije osporavala potraživanja radnika, koje je sadašnji sastav Uprave najvećim dijelom naslijedio, a u više navrata najavila je da će izmiriti sve obaveze prema njima.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE