• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađeno oružje osumnjičenog za terorizam

Policija je u akciji otkrivanja velike količine oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u Srednjobosanskom kantonu izvršila i pretres jedne porodične kuće u naselju Poriće kod Bugojna.

 Pronađeno oružje osumnjičenog za terorizam Izvor: MONDO

Tu je pronađena puška Harisa Čauševića zvani Oks, osumnjičenog za teroristički napad na Policijsku stanicu Bugojno, 27. juna, saznaje Srna od izvora bliskog učesnicima akcije.

Isti izvor je potvrdio da je policija na lokalitetu iznad sela Ždralovići, gdje je danas pronalašla ogromnu količine oružja i minskoeksplozivnih sredstava, bila primorana da na licu mjesta uništiti dio eksploziva.

Istražitelji MUP-a Srednjobosanskog kantona uz asistenciju specijalne jedinice kantonalnog MUP-a sklonište su otkrili u šumi između opština Donji Vakuf i Bugojno u velikoj rupi ispod drveta, gdje su se nalazile razne vrste eksploziva, granate, zolje i drugo naoružanje.

Policija sumnja da je otkrivena veća količina oružja i minskoeksplozivnih sredstava vlasništvo lica koja se sumnjiče za terorizam.

Pretres se vrši na kompletnom lokalitetu iznad sela Ždralovići, a dio pronađenog oružja proslijeđen je na vještačenje dok je drugi izuzela civilna zaštita.

Akcija federalne Uprave policije uslijedila je nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno, 27. juna, u kojem je ubijen policajac Tarik Ljubuškić, teže, ili lakše ranjeno šest ljudi i pričinjena neprocjenjiva materijalna šteta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE