• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjećanje na Srebrenicu uz svijeće i osmijehe FOTO

Autor mondo.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić bio je gost večere u organizaciji nevladine organizacije "Remembering Srebrenica" u Londonu.

 Sjećanje na Srebrenicu uz svijeće i osmijehe Izvor: Predsjedništvo BiH/Mondo

Večera je bila prilika za informisanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o aktivnostima koje ovo ali i druga bh. udruženja u UK provode, te prilika za razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima i pitanjima koja su od velikog interesa za bosanskohercegovačku dijasporu.

Predsjedavajući Komšić iskoristio je priliku da posebno zahvali britanskim državljanima koji učestvuju u radu organizacije "Remembering Srebrenica", čime doprinose da se traume preživjelih Srebreničana, i drugih Bosanaca i Hercegovaca koje je rat posebno pogodio, bar malo ublaže.

Njihov rad i aktivnosti od velikog su značaja za buduće generacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijeloj Evropi, kao opomena i sjećanje na jedan teški period koji je iza nas, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.

Na večeri su, pored organizatora koje je predvodio predsjednik organizacije dr Vakar Azmi, učestvovali reisu-l-ulema ef. Kavazović, ambasador UK u BiH Metju Fild, ambasador BiH u UK Vanja Filipović, brojni predstavnici BiH udruženja u UK, predstavnici Ministarstva inostranih poslova UK, te drugi brojni gosti i zvanice.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE