• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Dobrovoljačka ulica" tapka u mjestu

Tužilaštvo BiH još uvijek nije saslušalo Ejupa Ganića u slučaju “Dobrovoljačka ulica”.

 Slučaj "Dobrovoljačka ulica" tapka u mjestu Izvor: MONDO

Bivši član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić i desetine drugih osumnjičenih u slučaju ''Dobrovoljačka ulica'' još nisu saslušani o napadu na kolonu JNA kada su zvjerski ubijena 42 vojnika JNA pri povlačenju iz Sarajeva 1992. godine, iako istraga Tužilaštva BiH traje još od 2006. godine.

U Tužilaštvu BiH kažu da Ganić nije saslušan, jer "istražne radnje još traju, a saslušanja osumnjičenih se održavaju na kraju istražnih radnji", tako da će se i Ganić i ostali naći pred tužiocem na saslušanju čim se istraga približi kraju.

Dodatni dokazi o umiješanosti Ganića u zločine, a koje je u utorak predao Centar za istraživanje ratnih zločina RS Okružnom tužilaštvu Istočnog Sarajava još nisu predati Tužilaštvu BiH.

''Predavanje novih dokaza o zločinima u Dobrovoljačkoj, među kojima su veoma bitni detalji o ulazi Ganića u masakru iz 1992. godine očekuje se vrlo brzo'', potvrdio je za "Večernje novosti" portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je rekao da je slučaj "Dobrovoljačka" veoma aktivan u Tužilaštvu BiH i da se na njemu se konstantno radi. U toku su istražne radnje i novi dokazi koji će biti ustupljeni iz Istočnog Sarajeva odmah će biti predati tužiocu u tom slučaju, dodao je Grubešić.

Šef Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za istraživanje ratnih zločina Staša Košarac rekao je da nije veliki optimista kada je riječ o istrazi zločina u Dobrovoljačkoj i da će Ganiću biti suđeno za ovaj zločin.

''Republika Srpska će nastaviti da Tužilaštvu BiH dostavlja dokaze protiv Ganića i nećemo se nikada umoriti. Samo je pitanje koliko će međunarodna zajednica tolerisati opstrukcije iz Tužilaštva BiH kada su u pitanju istrage protiv zločina koje su počinili Bošnjaci'', poručio je Košarac.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE