• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Komšić u UN govorio privatno

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je da predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, u obraćanju na Generalnoj skupštini UN, iznio privatne stavove.

 Dodik: Komšić u UN govorio privatno Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Milorad Dodik je izjavio da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa da uradi i da je smišljen kao podvala Hrvatima, a sada pokušava da drži lekcije Srbima.

"Može samo da blebeće. Iza njega stoji prevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima. Taj identitet prevare kod njih stalno postoji", rekao je Dodik niovinarima u Bihaću, komentarišući Komšićevu izjavu da "neće odustati od toga da Dodika sprečava u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji".

Dodik je podsjetio da je ranije rekao da je Komšić političko nedonošče pobačeno na izborima i da to mišljenje ima i danas.

"On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava da drži lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao neko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati saglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi", kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi od kada postoji.

"Da sam htio da napravim krizu i danas bih to mogao. Mogao sam da blokiram Predsjedništvo. To nisam uradio. Otišao sam u Predsjedništvo i taj organ je konstituisan. Neko drugi je rekao da se ne može formirati Savjet ministara, nisam ja", naglasio je Dodik.

On je poručio da je i ovog trenutka još za to da bude formirana vlast na nivou BiH jer je to logično nakon izbora.

"Nikakva priča o NATO-u i kretanju prema članstvu se neće desiti bez obzira na to što on /Komšić/ slavodobitno pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve", rekao je Dodik.

Komšić je u govoru na 74. sjednici Generalne skupštine UN da zemlje susjedi BiH pojedinim aktivnostima unose nemir i destabilizaciju u BiH s ciljem ostvarivanja njihovih političkih interesa.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

A ti sluzbeno sebi u dzep

MONDO REPORTAŽE