• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za 86 odsto građana u RS struja neće poskupiti"

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković podvukao je danas u Narodnoj skupštini RS da u njegovom mandatu cijena struje neće poskupiti za 86 odsto građana u Srpskoj, a koji troše ispod 500 kilovata mjesečno.

Odgovarajući na kritike opozicije u skupštini RS, iznesene tokom rasprave o Nacrta zakona o električnoj energiji, Višković je kazao da je spreman snositi sankcije, ako se nađe njegova izjava da će cijena struje za domaćinstva poskupiti u konkretno vrijeme i za precizan iznos.

"Spreman sam podnijeti bilo kakvu sankciju kad nađete da sam rekao da struja poskupljuje od tada i tada, za toliko i toliko, i biće razredi ti i ti", istakao je Višković.

On je istakao da je u svojoj izjavi tvrdio samo da se rade određene analize.

"Preliminarne analize Eelektroprivrede RS govore da 86 odsto domaćinstava nema mjesečnu potrošnju veću od 500 kilovata, a 14 odsto ima veću, koja doseže i do 2.000 kilovata. Nisu u pitanju samo zagrijavanja bazena, a kad sam ih pomenuo, mislio sam na luksuz. Luksuz je svugdje u svijetu odvojen od osnovnih životnih potreba", kazao je Višković.

On se osvrnuo na najavljeni protest opozicije zbog navodnog poskupljenja cijene struje za građane u RS, a koji je najavljen za petak u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“.

"Kako možete pozvati građane na nešto čega nema ni u najavi. Nema vremena, mjesta, iznosa. Ne možete nam zabraniti da se bavimo analizama. Ispašće nije poskupila struja jer je Draško Stanivuković (PDP) pozvao na proteste. Nema od toga ništa", istakao je Višković i poručio da je struja u RS najjeftinija u regionu.

"Slobodno pozovite ljude u park, ali šta ćete im reći. Recite im bar da će poskupiti od 1.1.2021 godine. Poskupljenje i priča oko struje je apsolutna laž. Možda će poskupiti od '41 godine. Ne možete tražiti da to danas kažem, možda će se promijeniti okolnosti", rekao je Višković.

Protest opozicije u petak u parku

On je podvukao da za 86 odsto domaćinstava neće poskupiti „bar u mandatu ove Vlade RS“, a ostalih 14 odsto će biti predmet raztmatranja.

Dodao je i da Regulatorna agencija za električnu energiju ne dozvoljava poskupljenje cijene struje u ovom momentu.

"Nikada u RS neće biti skuplja struja od Ferederacije BiH. Uvijek će naš cilj biti da cijene struje budu bar deset odsto niže nego u FBiH", rekao je Višković.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S10

Strašno, kakva priča prosta, na nivou uličnog šibicara.

MONDO REPORTAŽE