• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik posjetio "Srpsku kuću" na Krfu

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, zajedno sa predstavnicima grada Krfa, posjetio muzej "Srpska kuća".

Dodika je dočekao kustos muzeja LJubomir Saramandić.

Ranije danas srpski član Predsjedništva BiH položio je vijence na centralni sarkofag u Mauzoleju, gdje je obavljen i vjerski obred, a potom na Mornaričkom krstu koji se nalazi na uzvišenju nedaleko od Mauzoleja, i u Plavu grobnicu.

U obraćanju na ostrvu Vido, gdje je prisustvovao obilježavanju godišnjice povlačenja srpske vojske preko Albanije, Bitke na Kajmakčalanu i proboja Solunskog fronta, Dodik je istakao da je 20. vijek - vijek stradanja srpskog naroda, te da su na kraju tog vijeka Srbi satanizovani od onih naroda kojima su na prostoru bivše Jugoslavije donijeli slobodu.

"Oni su to slobodu iskoristili da bi u procesu raspada bivše Jugoslavije svi bili protiv Srbije i srpskog naroda", istakao je Dodik u obraćanju ispred Mauzoleja na ostrvu Vido.

Proboj Solunskog fronta bio je odlučujući za slom centralnih sila u Prvom svjetskom ratu i njegovo okončanje. Predstavlja najduže pripremanu vojnu akciju u istoriji ratovanja koja je, briljantno izvedenim strateškim predviđanjima i operacijama, zadivila cijeli svijet, pa i protivnike.

Sjećanje na heroje: Srpska vojska marširala Krfom

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE