• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Demos neće u Savjet ministara

Autor SRNA

Stranka Demos neće imati predstavnike u novom Savjetu ministara, kaže predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović.

 DEMOS Nedeljko Čubrilović Savjet ministara Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Čubrilović je istakao da Demokratski savez (Demos) od novog Savjeta ministara očekuje i da budu odblokirana sredstva koja stoje neiskorištena zbog nedonesenih odluka na nivou BiH.

Čubrilović je rekao je da od novog Savjeta ministara očekuje da preuzme odgovornost za sve građane i oba entiteta, te da stvori uslove za nove investitore.

Možda će vas zanimati

Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, u vezi sa prijedlozima pojedinih poslanika da se o dokumentu Program reformi BiH raspravlja u parlamentu Srpske, kaže da u Narodnoj skupštini treba da se u demokratskoj atmosferi raspravlja o svakom dokumentu koji se tiče Srpske, ali da treba imati u vidu da ta rezolucija ne može biti obavezujuća za one koji u ime BiH donose odluke.

"Naša skupština nije zadužena za spoljnu politiku. To je Ustavom definisano na nivou BiH. Srpska ima svoje predstavnike tamo. Oni, prije svega, u Predsjedništvu, Savjetu ministara i parlamentu BiH treba i mogu presudno da utiču na odluke koje se tamo donose", rekao je Čubrilović za "Nezavisne novine".

On kaže da nije imao priliku da vidi Program reformi BiH i da saznanja o svemu što taj dokument sadrži ima od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Vidim i da opozicija donosi neki svoj sud o tome. Nema razloga da ne vjerujem srpskom članu Predsjedništva. On je do kraja upoznat o tom dokumentu i ne vidim razlog da sumnjam da se na bilo koji način ogriješio o rezoluciju Narodne skupštine Srpske", ističe Čubrilović.

On je naglasio da je jedino rješenje kada je riječ o međusobnim uvredama tokom rasprava u Narodnoj skupštini to da se svi drže Poslovnika o radu i rasprave koja je na dnevnom redu.

"Obraćanje poslanika jednih drugima na ličnom nivou Poslovnikom je zabranjeno, a njegovo nepoštovanje povlači odgovornost i mjere koje će donijeti Etički odbor. Zamolio bih sve poslanike da daju svoj doprinos efikasnijem radu i da se korektnije ponašaju jedni prema drugima", rekao je Čubrilović.

Odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan radom Vlade Srpske, Čubrilović je rekao da je ova godina bila aktivna zahvaljujući radu Vlade, koja izvršava sve obaveze, pripremaju se ekonomska politika i budžet.

"Doneseno je najmanje 80 zakona i više desetina nacrta zakona. Sve što je programom predviđeno Vlada je ispoštovala, a Narodna skupština je imala 15 sjednica. Vlada je uspjela da izmiri sve obaveze, nema kašnjenja u davanjima, a oni koji sarađuju sa Vladom nemaju primjedbu na njen rad. Skupština prati Vladu, nemamo neodrađenih tačaka, sve što stigne mi obradimo i na kraju se donese odluka onako kako je izglasa većina", naveo je Čubrilović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE