• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postoji li sporazum Vojislava i Vojislava?

Dvojica Vojislava - Koštunica i Šešelj - dogovorili su postizbornu koaliciju: ova tvrdnja i demantiji "Blica" obeležili su u subotu izbornu kampanju.

 Postoji li sporazum Vojislava i Vojislava? Izvor: MONDO

"Blica" je na naslovnoj strani objavio da su lideri Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke, Koštunica i Šešelj, "potpisali sporazum o formiranju buduće vlade", koji je "bio osnova i garancija premijeru Koštunici da može da raspusti vladu, imajući pred sobom čvrst dogovor o budućoj koaliciji".

Kako navodi beogradski dnevnik, sporazumom je precizirano i dogovoreno da će buduća vlada "zatražiti od Tribunala u Hagu da Šešelju garantuje iste beneficije kakve je imao Ramuš Haradinaj: mogućnost da se brani sa slobode i da se za to vreme bavi politikom".

Demokratska stranka je potom pozvala DSS da "konačno obelodani sadržaj sporazuma Koštunica-Šešelj" i predoči građanima svoj pravi izborni program, a zatim su DSS i SRS saopštile da taj sporazum ne postoji.

DS je ocenila kao "licemerno da se DSS i dalje sakriva iza napada na političke oponente izbegavajući da kaže građanima šta sadrži 'sporazum Koštunica-Šešelj' i koliku će štetu od njega imati građani Srbije".

Od Koštunice, DS traži da kaže građanima "da li je cena njegovog sporazuma sa Šešeljom zaustavljanje investicija, prekid odnosa sa svetom, zatvaranje granice za naše ljude i za naše proizvode i da onda sa takvim programom proveri da li ima podršku birača".

Odgovorio je portparol DSS-a Andreja Mladenović: po njegovim rečima, sporazum sa radikalima ne postoji.

Mladenović je pozvao one koji poseduju navodni sporazum da ga i objave. On je rekao da su "lažne tvrdnje" objavljene u "Blicu" i da je taj tekst napisao "NATO marinac Dragan Šutanovac": "Pozivam NATO marinca Dragana Šutanovca da objavi sporazum i tako me demantuje, a ja ću odmah podneti ostavku."

Radikali su se oglasili rečima da DS iznosi "laži i izmišljotine" i ocenom da takve tvrdnje pokazuju da se DS nalazi "u histeričnoj panici zbog skorog gubitka poluga vlasti".

Čelnici koalicije "Za evropsku Srbiju" - "Tadić-Dinkić-Čanak se nisu uplašili za Srbiju nego za sebe i svoje džepove jer će uskoro morati da odgovaraju za sve pljačke koje su počinili na štetu građana naše zemlje", navodi u saopštenju SRS.

OPŠIRNIJE O PREDIZBORNOJ KAMPANJI U KATEGORIJI "IZBORI 2008".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE