• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP slavi, HDZ "u žalosti"

SDP je proglasila pobjedu stranke i svog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Lagumdžija se našalio: Najveća pobjeda SDP-a od 1945. godine

 SDP slavi, HDZ "u žalosti" Izvor: MONDO

Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija obratio se prisutnima u svom izbornom štabu i zahvalio kako građanima koji su izašli na izbore tako i glasačima SDP-a.

"Ovo je najveća pobjeda SDP-a od 1945.", našalio se Lagumdžija, prenosi "Sarajevo-x".

Lagumdžija je simbolično skinuo crvenu jaknu, na kojoj se nalaze potpisi Damira Hadžića i Željka Komšića i rekao od sutra ide na posao za svakoga.

"Ostalo je da zavrnemo rukave, ja vam se zahvaljujem... Ovo je specijalna noć, večeras počinje nova istorija Bosne i Hercegovine", kazao je predsjednik SDP-a.

Željko Komšić, novi-stari član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zahvalio je građanima BiH koji su SDP dali povjerenje.

"Hvala ljudima koji su prepoznali što radimo, hvala drugaricama i drugovima iz SDP-a na povjerenju u kontinuitetu mog rada. Stvarno zahvaljujem Zlatku na svemu onome što smo zajedno prošli i na njegovoj vjeri u mene, a prošli smo dosta toga od teških trenutaka sve do danas. Hvala Damiru i svim ljudima iz izbornog štaba koji su napravili po meni nešto što se na ovim prostorima nije viđalo, a to je jedna pozitivna kampanja..."

"Bez obzira ko je sve glasao za nas, mi to poštujemo, ali i oni koji nas ne vole i nisu glasali za nas, oni su zapravo svi naši, naš je posao bilo na kojoj funkciji da radimo u korist svih građana Bosne i Hercegovine...", kazao je Komšić i dodao da neće nikoga iznevjeriti, ma koliko ga to personalno koštalo.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izrazio je žaljenje što bošnjački narod ovog puta nije prepoznao ključnu poruku hrvatskog naroda i što je sebi dopustio da izabere hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Time se ne gradi povjerenje između bošnjačkog i hrvatskog naroda", poručio je Čović.

On je naglasio da su ostvareni rezultati HDZ BiH u granicama očekivanja i zahvalio je svima onima koji su pomogli u tome.

"HDZ BiH imaće višestruko veću podršku nego bilo koja druga hrvatska stranka. Nijedna bošnjačka stranka nema dominaciju kakvu ima HDZ BiH među hrvatskim strankama", naglasio je Čović.

Prema podacima sa 73,8 odsto obrađanih biračkih mjesta, kandidat SDP-a BiH Željko Komšić dobio je 58,27 odsto, odnosno 245 088 glasa, kandidat HDZ-a Borjana Krišto 21,21 odsto ili 89 222 glasa, a kandidat HDZ-a 1990 Martin Raguž 11,53 odsto, odnosno 48 498 glasova.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE