• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: SNSD vodi za Narodnu skupštinu RS

Na osnovu prebrojanih oko 100 000 glasačkih listića, SNSD je na izborima za Narodnu skupštinu RS osvojio 55 odsto glasova.

 Vasić: SNSD vodi za Narodnu skupštinu RS Izvor: MONDO

Ovo je izjavio izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić novinarima u Izbornom štabu stranke u Banjaluci.

"Naši rezultati za Narodnu skupštinu RS, na relativno malom uzorku od oko 100 000 glasova, govore da imamo 55 odsto podrške, a SDS nešto iznad 20 odsto glasova. Jasno je da je SDS jedina prava opozicija, a sve ostalo su šuplji opozicioni politički baloni", rekao je Vasić.

On je naglasio da je pobjeda SNSD-a želja birača sa kojima je ova stranka u protekle četiri godine imala dobru komunikaciju i odgovor na svako njihovo pitanje.

"Možemo reći - dobro jutro velika pobjedo. SNSD je pobjedio u trci na svim nivoima, odnosno na svim kolosjecima", rekao je Vasić.

On je mišljenja da se rezultat izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH, odnosno razlika koju ima kandidat SNSD-a Nebojša Radmanović u odnosu na kandidata Koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladena Ivanića ne može značajnije korigovati, bez obzira na glasove iz inostranstva i one koji još nisu prebrojani.

Komentarišući Ivanićeve izjave o sumnjivo velikom broju nevažećih listića, Vasić je rekao da su svakome ko gubi dopuštene sumnje i da nevažećih listića ima i u Federaciji BiH.

Istakavši kao malo iznenađenje poraz kandidata Stranke za BiH Harisa Silajdžića u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, te veliki broj glasova kandidata SDP-a BiH Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, Vasić je ocijenio da će to sigurno destabilizovati BiH u narednom mandatu, jer otvara dublji problem položaja Hrvata u Federaciji BiH i BiH.

Vasić je napomenuo da rezultati koje je Centralna izborna komisija BiH saopštila kada je riječ o izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH govore o tome da je SNSD i na tom području pred pobjedom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE