• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Čovića za mandatara

Liser SNSDa-a Milorad Dodik izjavio je da će ta stranka podržati Dragana Čovića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ako ga predloži HDZ BiH.

 Dodik: Čovića za mandatara Izvor: MONDO

Dodik je rekao da "neprihvatljivo uplitanje" Socijaldemokratske partije BiH, kada je riječ o tom nivou vlasti u BiH.

Lider SNSD-a potvrdio je da će njegova stranka ostati u koaliciji sa Demokratskim narodnim savezom (DNS) i socijalistima u RS, dodajući da će ponuditi saradnju još nekim strankama među kojima nikako nije Partija demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića.

Dodik je još kazao da je moguća saradnja sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) radi formiranja vlasti na državnom nivou, kao i u vezi s pitanjima evropskih integracija.

Prema njegovim riječima, ako do maja sledeće godine ne bude formirana vlast na državnom nivou doći će do vanrednih izbora za parlament BiH.

Lider SNSD-a optužio je "neke amabasadore u BiH da su posredstvom određenih nevladinih organizacija i medija tokom izbora pokušavali da stvore atmosferu protiv SNSD-a i njegovih kandidata", ali nije naveo o kojim ambasadorima je riječ, navodeći samo da su neke strane diplomate cijelu izbornu noć "pratile proces prebrojavanja glasova".

Funkcioneri SNSD-a odbacili su tvrdnje Ivanićeve PDP-a da je na proteklim opštim izborima bilo krađe glasova, navodeći da je za Ivanića glasao veliki broj Bošnjaka i da se moglo desiti da oni izaberu sva tri člana Predsjedništva BiH, zbog čega je veoma važna Radmanovićeva pobjeda za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na izborima za srpskog člana Predsjedništva pojavilo se oko deset odsto ili oko 60 hiljada nevažećih listića.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE