• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatražili od Vlade da ih raspusti

Komisija za reviziju privatizacije zatražila je od Vlade RS da ih raspusti, jer poslije mnogobrojnih oslobađajućih presuda u slučajevima spornih privatizacija ne vide smisao svog postojanja.

 Zatražili od Vlade da ih raspusti Izvor: MONDO

Članovi Komisije ističu da poslije četiri godine rada nije donijeta ni jedna osuđujuća presuda i pored skoro 200 pokrenutih istraga i da je zato najbolje da ih se razrješi dužnosti najkasnije do nove godine, piše "Pres".

Predsjednik Komisije Savo Ševaljević naveo je da je osnovni motiv za ovakav potez činjenica da su sudovi u svim procesuiranim slučajevima ocjenili da je privatizacija obavljena u skladu sa zakonom.

Prema njegovim riječima, komisija je prekontrolisala privatizaciju 199 preduzeća i četiri banke i da su od toga procesuirana 72 slučaja sumnjivih privatizacija, ali da je sud ocijenio da nije bilo nezakonitosti.

"Prema tome, komisija nema više potrebe da ovo pitanje stavlja na dnevni red. Tim prije što je u gotovo svim privatizacionim preduzećima istekao rok u kojem su novi vlasnici morali da se drže preuzetih obaveza. Samim tim prestaju i zakonske nadležnosti Komisije za procesuiranjem spornih privatizacija", naglasio je Ševaljević.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE