• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andanu vraćaju dokumenta

Valentin Incko odlučio da opozove nalog od 10. jula 2007. o oduzimanju ličnih dokumenata određenim osobama. Među njima i Dragomir Andan.

 Andanu vraćaju dokumenta Izvor: MONDO

Lična dokumenta će biti vraćena i Stojanu Andriću, Goranu Gariću, Dušanu Grujičiću, Zoranu Iliću, Dušku Jeviću, Mili Krstiću, Predragu Kujundžiću, Momčilu Mandiću, Vasi Petoviću, Zoranu Tomiću, Draganu Trišiću, Goranu Vesiću i Ranku Vukoviću.

U nalogu o opozivu navodi se da je nakon konsultacija s relevantnim partnerima odgovornim za sigurnost i provođenje zakona, zaključeno da više ne postoje razlozi za oduzimanje ličnih dokumenata za 14 osoba.

MUP RS je u skladu sa zakonskim propisima danas pokrenuo proceduru vraćanja ličnih dokumenata ovim osobama po mjestu prebivališta.

Podsjećanja radi, Dragomira Andana je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smijenio 10. jula 2007. na zahtjev nekadašnje glavne haške tužiteljke Karle del Ponte s mjesta zamjenika načelnika Uprave za obuku MUP RS-a s obrazloženjem da je dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću.

Lajčak je tada suspendovao i 35 drugih policajaca iz RS, naredio oduzimanje pasoša i putnih isprava od 93 osobe koje su, kako je tada navedeno, povezane sa zločinima koji su se prije 12 godina desili nakon pada Srebrenice.

Andan je štrajkovao 21 dan ispred zgrade OHR-a u Banjaluci. Štrajk je prekinuo po savjetu ljekara.
(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE