• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoprevoznici ne odustaju od protesta

Autoprevoznici za unutrašnji i međunarodni transport iz osam opština dobojske regije i danas protestuju u Doboju

 Autoprevoznici ne odustaju od protesta Izvor: MONDO

Oni su nezadovoljni izmjenom Pravilnika o primjeni licenci za vozila i vozače u teretnom drumskom prevozu.

U nastavku protesta učestvuje oko 120 vozača sa vozilima, ili za 20 više nego juče, i svi zahtijevaju da se nadležnosti licenciranja kamiona i vozača vrati iz Sarajeva u Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) - izjavio je Srni predstavnik Štrajkačkog odbora Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS za dobojsku regiju Slađan Davidović.

Davidović je naglasio da svi prevoznici iz RS imaju legalno izdate licence nadležnog ministarstva RS koje važe do 2014. godine i koje zvanično nije niko poništio.    
"Naše dosadašnje licence, tokom obavljanja transpota na prostoru zemalja okruženja, nije tražio niko osim Granične policije BiH", rekao je Davidović, naglašavajući da sarajevski Pravilnik ne odgovara ekonomskoj stvarnosti i mogućnostima prevoznika, ne samo iz RS, već i iz BiH, jer izdavanje licence za jedno vozilo košta 18.000 KM, a uplata za svakog vozača 900 KM i 1.700 KM na ime prevoznika.

Prema njegovim riječima, protesti autoprevoznika dobojske regije trajaće još par dana, a ako se za to vrijeme stanje ne normalizuje, biće preduzete radikalnije mjere, ne samo na dobojskom području, već zajedno sa ostalim prevoznicima u cijeloj Srpskoj, što će imati indirektnog uticaja i na transport u BiH.

Vozila autoprevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz osam opština dobojske regije nalaze se u Doboju, kod "Japanac" mosta preko rijeke Bosne, na raskrsnicama magistralnih puteva koji iz Doboja vode za Tuzlu, Petrovo, Brod, Šamac i Zenicu, kao i regionalnog puta iz Doboja za Modriču i Maglaj.

 Dobojskoj regiji, osim Doboja, pripadaju i Brod, Vukosavlje, Derventa, Donji Žabar, Modriča, Pelagićevo, Petrovo, Teslić i Šamac sa putnom mrežom od 260 kilometara magistralnih i 310 kilometara regionalnih puteva.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE