• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koalicija SDS-SNSD?

Osim najavljene koalicije SNSD-DNS-SP, vladajućim partijama u RS mogla bi se priključiti i Srpska demokratska stranka!

 Koalicija SDS-SNSD? Izvor: MONDO

SDS, kao najveća u opoziciji, spremna je na politički dijalog sa SNSD, a ni eventualna koalicija nije isključena!

Prema saznjima "Euroblica" u rukovodstvu SDS-a, SNSD još nije zvanično uputio nikakav poziv na razgovor, a u slučaju da se to desi, sastanak funkcionera dvije najjače strake u Srpskoj je izvjestan.

"Lično sam za to da se uđe u koaliciju sa SNSD, pod uslovom da to bude saradnja za dobrobit RS na svim nivoima", kaže sagovornik lista.

Predsjednik SDS Mladen Bosić nije želio da govori o mogućoj koaliciji sa dosadašnjim političkim rivalom - SNSD. On uvjerava da je to stvar stranke, „koja za sada nije raspravljala o tome“.

„Kada bude utvrđen tačan broj mandata, stranka će razmarati kojim političkim pravcem i na koji način da krene“, kaže Bosić.

Lider SNSD Milorad Dodik u četvrtak je, drugi put nakon izbora, najavio mogućnost da se, osim koalicije SNSD-DNS-SP, „i neki drugi uključe u strukturu, kako bi zajednički iznijeli posao oko ustavnih promjena, evropskih integracija, NATO...“.

„Što se tiče SDS, oni imaju pojedince koji ne zaslužuju da sarađuju sa nama, ali sa strankom u cjelini možemo da razgovaramo, pogotovo oko saradnje na nivou zajedničkih institucija, a SDS ima pojačanu patriotsku odgovornost i mi o to cijenimo. Jedino će ovi iz PDP konačno doživjeti da budu opozicija četiri godine. Takođe, izaražavam saučešće Mihajlici koji nije uspio proći u NS RS“, poručio je Dodik i doodao da će, prije svega, o toj temi razgovarati sa koalicionim partnerima.

Lider radikala Milanko Mihajlica uvjeren je da ni jedna od stranaka iz opozicione koalicije neće ući u vlast sa SNSD. On iduće sedmice očekuje razgovore o nastavku saradnje sa SDS i PDP. Mihajlica smatra da saradnju treba proširiti i na ostale, manje opozicione stranke, „jer da se to desilo na ovim izborima, opozicija bi imala najmanje 35 mandata u NSRS“.

Predsednik PDP Mladen Ivanić je dan ranije potvrdio da PDP ne bi ušao u vlast sa SNSD.

Inače, u koalicionom sporazumu koga su prije izbora potpisale SDS, PDP i SRS navodi se niz ciljeva koje strake namjeravaju da ostvare, ako dođu na vlast, ali se nigde ne navodi šta će se desiti sa koalicijom nakon izbora, u slučaju poraza.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE