• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijenjen potpredsjednik opštine Srebrenica

Na inicijativu Kluba odbornika SDA u petak su odbornici SO Srebrenica tajnim glasanjem razriješili dužnosti potpredsjednika SO Zulfu Salihovića.

 Smijenjen potpredsjednik opštine Srebrenica Izvor: MONDO

Ova inicijativa pokrenuta je još u junu, ali pošto u prethodna tri mjeseca nisu održavane skupštinske sjednice, o ovoj inicijativi glasalo se tek na nastavku sjednice započete 5. jula.

Za Salihovićevu smjenu izjasnilo se 19 od ukupno 27 srebreničkih odbornika, od kojih je 15 Bošnjaka, 11 Srba i jedan predstavnik nacionalnih manjina.

U petak je održana i tematska sjednica SO Srebrenica na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili prijedlog načelnika ove opštine Osmana Suljića i donijeli odluku da se na Univezitet u Istočnom Sarajevu prenese pravo korišćenja novoizgrađene zgrade za visoko obrazovanje u Srebrenici i zemljište oko te zgrade.

U ovom objektu studije će nastaviti studenti završnih godina isturenog odjeljenja Pravnog fakulteta iz federalnog Sarajeva.

Načelnik Suljić je rekao da je Univerzitet iz Istočnog Sarajeva planirao da naredne školske godine u Srebrenici otvori studij poljoprivrede. Očekuje se da još neki fakulteti otvore isturena odjeljenja u ovom modernom i namjenski izgrađenom objektu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE