• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od subote topli radijatori u Banjaluci

Gradonačelnik Dragoljub Davidović odobrio da "Toplana" od subote, 9. oktobra, počne s grijnom sezonom.

 Od subote topli radijatori u Banjaluci Izvor: MONDO

Iz Odsjeka za odnose sa javnošću saopšteno je da su stvoreni uslovi za grijnu sezonu, prenosi portal BLLIVE.

"Smatram da je neophodno da se počne s grijnom sezonom, jer su temperature niske, posebno u jutarnjim časovima. Ne smijemo zaboraviti da je počela školska godina i da se naši najmlađi sugrađani pripremaju za nastavu u hladnim stanovima i odolaze u hladne učionice", naglasio je gradonačelnik Davidović.

On je podsjetio da Grad još nema formalnu nadležnost nad preduzećem AD "Toplana", ali da je ovaj nalog upućen na osnovu činjenice da se iz gradskog budžeta svake godine izdvajaju značajna sredstva za nabavku mazuta. Zbog toga, Grad očekuje da se krene s grijnom sezonom već sutra. Apelovao je na korisnike gradskog grijanja da uredno izmiruju svoje obaveze prema „Toplani", jer je to jedini način da se obezbijedi stabilan sistem grijanja u gradu. Banjalučka 'Toplana' spremno dočekuje ovogodišnju sezonu grijanja, a menadžment ovog preduzeća poručuje građanima da cijene grijanja neće rasti u odnosu na prošlu godinu.

"Zahvaljujući kreditnom aranžmanu sa 'Hipo Alpe Adria Bankom' obezbijedili smo potreban novac kako bismo nastavili kvalitetnu isporuku toplotne energije. Taj novac biće iskorišten za izmirenje tekućih obaveza za mazut i nabavku novih količina za uredan početak sezone grijanja 2010/11", izjavila je ranije direktorka "Toplane" Branka Ružević.

Ona je naglasila da je kredit odobren na rok od sedam godina sa grejs periodom od 12 mjeseci, te dodala da "Hipo Alpe Adria banka" Banjaluka već nekoliko godina finansijski prati "Toplanu", omogućavajući da sezona grijanja protekne nesmetano i bez povećanja cijena.
 (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE