• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši ministar umiješan u otmicu Koljančića

Bajalučka policija uhapsila je bivšeg ministra pravde RS Suada Filipovića zbog sumnje da je povezan sa otmicom bivšeg vlasnika kafića "Kajak".

 Bivši ministar umiješan u otmicu Koljančića Izvor: MONDO

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić rekao je novinarima da je pored Filipovića danas uhapšen i Izet Šahinović iz Bihaća.

Saud Filipović bio je ministar pravde u Vladi Dragana Mikerevića, a sada radi kao notar u Prijedoru.


Suad Filipović

Banjalučki biznismen Stanislav Koljančić otet je prije tri dana, ali je uspio da se spasi zahvaljujući brzoj reakciji Specijalnog tužilaštva RS i banjalučke policije.

Izvor blizak istrazi rekao je Beti da je motiv za Koljančićevu otmicu namjera da se od njega iznudi veliki novac, ali i da on potpiše ugovor kojim će drugim osobama prepustiti vlasništvo nad kamenolomom na trasi putnog koridora 5C, koji treba da se gradi kroz BiH.

"Vrijednost tog kamenoloma, koji se nalazi na putu između Doboja i Broda, naglo je porasla nakon što je utvrđeno da će tu prolaziti trasa koridora 5C. Taj kamenolom sada vrijedi milione maraka i određene osobe namjeravale su da se dokopaju vlasništva nad kamenolomom", kazao je isti izvor.

Otmičari su locirani poslije uvida u listu poziva na Koljančićev mobilni telefon, a pošto su shvatili da su otkriveni žrtvu su izbacili u šumi blizu Novog Grada.

Otmičari su Koljančića brutalno pretukli.

Ilić je večeras novinarima rekao da se intezivno traga za Žarkom Milanovićem iz Banjaluke i Borišom Delevićem iz Novog Sada, takođe osumnjičenima da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi koja je planirala i otela Koljančića u namjeri da iznudi višemilionski novčani iznos.

On nije mogao da potvrdi da li je Delević vođa organizovane kriminalne grupe koja je kidnapovala Koljančića.

Ilić je podsjetio da je prije dva dana u Banjaluci uhapšen Dalibor Džombić koji je danas predat u nadležnost sudije Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal.

"Dosadašnjom istragom, koju vode Specijalno tužilaštvo i Centar javne bezbjednosti Banjaluka, došlo se do dokaza koji upućuju da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je duži vremenski period planirala izvršenje ovog krivičnog djela", rekao je Ilić.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE