• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I prevoznici iz Federacije od sutra u štrajku

Prevoznicima iz Republike Srpske sutra će se u štrajku pridružiti i kolege iz Federacije BiH.

 I prevoznici iz Federacije od sutra u štrajku Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS Nikola Grbić rekao je Srni da će prevoznici u Federaciji BiH (FBiH) sutra stupiti u generalni štrajk i da će za dva dana biti blokirani svi carinski terminali i granični prelazi i u ovom entitetu.

On je rekao da je na današnjem sastanku sa predstavnicima federalnih preduzeća "Krupatrans" i "Centrotrans", te prevoznicima iz Tuzlanskog kantona dobio podršku u zahtjevima za izmjenu spornog Pravilnika o izdavanju licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza i da će oni sutra podnijeti zahtjev za odobrenje štrajka.

"Oni nemaju razloga da ne djeluju isto kao mi, jer se ne radi samo o prevoznicima iz RS, nego iz cijele BiH", rekao je Grbić i dodao da će, po dobijanju potrebnih dozvola, ubrzo biti blokirani svi granični prelazi prema Hrvatskoj.

Grbić je istakao da će štrajkački odbor podnijeti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih psolova RS da se blokiraju sve saobraćajnice u Srpskoj za teretni saobraćaj, ukoliko u toku sutrašnjeg dana ne dobiju pozitivan odgovor Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

Prevoznici iz RS danas su pojačali blokadu na carinskom terminalu prema Crnoj Gori u Trebinju, čime su u potpunosti pokrili sve carinske terminale i granične prelaze u RS.

Autoprevoznici za unutrašnji i međunarodni transport iz cijele RS stupili su u četvrtak u mirne proteste nezadovoljni izmjenama Pravilnika o primjenama licenci za vozače u teretnom drumskom prevozu.

Pravilnik o promijeni licenci usvojen je 2005. i do ove godine je važio na entitetskom nivou, ali je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH ove godine izmijenilo pravilnik na osnovu kojeg se sada licence izdaju na državnom nivou. Udruženje traži da se licence, koje se od ove godine izdaju na nivou BiH, ukinu i vrate u nadležnost entiteta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE