• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo pod opsadom - stiže Hilari Klinton!

Aktivnost obavještajnih i policijskih službi podređena je obezbjeđivanju sigurnog boravka američkog državnog sekretara u BIH.

 Sarajevo pod  opsadom - stiže Hilari Klinton! Izvor: MONDO

Težak zadatak organizacije ove posjete pripao je operativnom štabu, koji je formirala Državna agencija za istrage i zaštitu.

Pripadnici Sipe koordinišu svim aktivnostima štaba, koji čine i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Granične policije BiH, te Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), prenosi portal Sarajevo - x.com

Obim i način osiguranja američkog državnog sekretara još je  nepoznat javnosti, a kako saznajemo biće angažovane sve raspoložive snage.

U obezbjeđenje su uključeni i pripadnici američke tajne službe. Jedan dio od ukupno 200-ak agenata koji su uključeni u osiguranje njenog boravka već boravi u Sarajevu.

Glavna gradska saobraćajnica će biti blokirana prije i tokom prolaska kolone automobila u kojoj će biti Hilari.

Federalna uprava policije je prethodno donijela odluku o zabrani prevoza eksplozivnih i zapaljivih materijala na području Kantona Sarajevo.

Da je sve podređeno dolasku Klintonove svjedoči i produženje radnog vremena Aerodroma Sarajevo, koji inače radi do 22 sata.

Produženje rada Međunarodnog aerodroma Sarajevo iza 22 sata za današnji dan odobreno je na zahtjev nadležnih državnih institucija, radi važnih posjeta od interesa za BiH, a troškove produženog rada, angažovanja vatrogasaca i osoblja Hitne pomoći, snosit će podnosilac zahtjeva.

"U prihvatu i otpremi aviona i putnika na svim planiranim linijama neće doći do bilo kakvih promjena niti restrikcija koje bi uticale na komfor putnika i ustaljeni kvalitet pružanja predviđenih usluga", rečeno nam je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Američki državni sekretar Hilari Klinton stići će na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 23:45 sati u dvodnevnu posjetu našoj zemlji

U okviru posjete ona će otvoriti novu zgradu američke Ambasade u BiH, a razgovaraće i sa članovima Predsjedništva BiH i studentima Univerziteta u Sarajevu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE