• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor za Delevića

Okružni sud u Banjaluci odredio je danas jednomjesečni pritvor Boriši Deleviću.

 Pritvor za Delevića Izvor: MONDO

On se tereti da je član organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u otmici banjalučkog biznismena Stanislava Koljančića, rekla je Srni portparol Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS) Dragica Tojagić.

U prostorijama Specijalnog tužilaštva nalaze se i Žarko Milanović i Ranko Ševo, koji je juče uhapšen na području Banjaluke. Oni će danas biti ispitani i nakon toga će tužilac odlučiti da li će eventualno i protiv njih biti predloženo određivanje pritvora, rekla je Tojagićeva.

Ona je dodala da je Tomislav Budimir, koji se tereti za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnig djela, pušten i da će se braniti sa slobode, jer nije direktno učestvovao u otmici Koljančića.

Četrdesetpetogodišnji Koljančić otet je u utorak 5. oktobra, a njegov nestanak prijavila je supruga. Koljančić je pronađen pretučen dan kasnije u večernjim časovima.

Jednomjesečni pritvor određen je bivšem ministru pravde RS Saudu Filipoviću, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, i Izetu Šahinoviću, koji se sumnjiči za organizovani kriminal u vezi sa otmicom. Osim njih dvojice koji su uhapšeni u petak u okviru istrage u vezi sa otmicom Koljančića, uhapšeni su i Žarko Milanović iz Banjaluke, Boriša Delević iz Novog Sada i Dalibor Džombić iz Banjaluke.

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić potvrdio je ranije da dosadašnjom istragom Tužilaštvo pribavilo dokaze koji upućuju na to da je ova kriminalna grupa duže vrijeme planirala otmicu Koljančića u namjeri da pribavi višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Delević je naručio ovu otmicu u namjeri da preko noći postane vlasnik Koljančićevog kamenoloma na atraktivnoj lokaciji na Koridoru ''Pet ce'', pišu "Nezavisne novine" i navode da je ova kriminalna grupa kidnapovala Koljančića i primorala ga da potpiše ugovor o kupoprodaji kamenoloma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE