• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadži Jovan Mitrović isključen iz DNS-a

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) odlučilo je danas da iz stranke isključi potpredsjednika stranke Hadži Jovana Mitrovića.

 Hadži Jovan Mitrović isključen iz DNS-a Izvor: MONDO

Ova odluka je donesena zbog nepoštovanja odluka organa partije, potvrdio je predsjednik DNS-a Marko Pavić.

"Posljednji takav njegov stav o glasanju za pojedinačne kandidate bio je suprotan stavu Glavnog odbora. On je pozivao i druge da glasaju mimo odluke Glavnog odbora i sam je izjavio da ga odluke Odbora ne obavezuju. To je vrlo težak prestup partijske discipline i preko toga nismo mogli preći, pored još nekih stvari", rekao je Pavić.

Predsjedništvo je konstatovalo da su rezultati postignuti na proteklim izborima zadovoljavajući i da je DNS ponovo jedna od stranaka koja je imala najveći rast broja glasova od svih stranaka u BiH.

"Imamo rast glasačkog tijela za oko 70 odsto, a rast broja poslanika u Narodnoj skupštini RS za 50 odsto. Ostali smo i dalje parlamentarna stranka na nivou BiH, a dobili smo poslanike i u kantonima", naveo je Pavić, dodajući da će DNS učestvovati na svim nivoima vlasti u BiH.

Prema njegovim riječima, ovakav uspjeh rezultat je principijelnog odnosa DNS-a i koji je išao težim putem a koji se isplati jer postepeno donosi rezultate.

Na današnjoj sjednici je dogovoreno da DNS učestvuje u dogovorima o formiranju vlasti sa svim strankama koje podržavaju Dejtonski mirovni sporazum, Ustav i prosperitet BiH i RS.

"S njima je moguće razgovarati, ali osnova našeg koalicionog dogovora mora biti sa SNSD-om i Socijalističkom partijom. Imamo dovoljan kapacitet, veći nego na prethodnim izborima da odlučujemo o tome kako i s kim graditi buduću vlast", rekao je Pavić.

On je napomenuo da DNS nije do sada razgovarao o eventualnom "kolaču" u vlasti, jer tek treba obaviti prvi preliminarni razgovor sa koalicionim partnerima, dogovoriti neke principe, a tek onda raspravljati o pojedinačnim funkcijama i šta bi kome trebalo da pripadne.

"Princip DNS-a je da će postavljati samo odgovorne ljude i one koji znaju svoj posao", istakao je Pavić.

Komentarišući moguću koaliciju SNSD-a i SDS-a, Pavić je rekao da DNS nije razgovarao sa koalicionim partnerima i da ne zna da li je neko od njih razgovarao sa SDS-om.

"Mi u DNS-u voljeli bismo da se napravi što šira koalicija na nivou BiH. Ako je moguće da sve stranke iz Srpske učestvuju u toj koaliciji, jer nas očekuju zaista teške odluke. Što se tiče nivoa RS, tu imamo nešto restriktivniji stav, ali ne isključujemo mogućnost tih razgovora", rekao je Pavić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE