• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK ne odustaje od istrage

Centralna izborna komisija BiH neće odustati od istrage rezultata prethodnih izbora.

 CIK ne odustaje od istrage Izvor: MONDO

Istraga se odnosi na utvrđivanje činjeničnog stanja sa nevažećim glasačkim listićima i drugim eventualnim sumnjivim podacima, a uvidom u 4.655 zapisnika o radu biračkih odbora primjedbe na izborni proces uočene su u 697.

Primjedbe na izborni proces u 697 zapisnika odnose se na rad članova biračkih odbora, odnosno sugerišu da je bilo uticaja na birače i slično, saopšteno je danas iz CIK-a BiH.

"Analiza ovih zapisnika pomoći će CIK-u BiH da preduzme druge radnje, u koje spada i ponovno brojanje glasačkih listića, ali nakon što utvrdi rezultate ovogodišnjih izbora", naglašava se u saopštenju.

Utvrđeni rezultati su objedinjeni glasovi sa redovnih biračkih mjesta, sa biračkih mjesta gdje su glasali birači u odsustvu, glasovi birača koji su glasali putem mobilnog tima, glasovi birača koji su glasali putem pošte i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, te onih koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

U CIK-u naglašavaju da su do sada pristigli zahtjevi za ponovno brojanje odbijeni jer su preuranjeni.

CIK BiH donio je na današnjoj sjednici odluku o brojanju glasačkih listića sa 11 redovnih biračkih mjesta jer se sa obrazaca o rezultatima glasanja sa tih biračkih mjesta ne mogu utvrditi rezultati, odnosno jer su ili napisana nečitko, ili se ne slaže broj glasova političkog subjekta sa brojem glasova po kandidatima.

Brojanje će biti obavljeno u srijedu, 13. oktobra u deset časova u glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Biračka mjesta za koja će se provesti brojanje glasova su : Banjaluka - 034B175A, Zvornik - 083B004, Prijedor - 009B015B, Gradiška - 010B052, Višegrad - 147B014, Teslić - 074B042, Teočak - 155A007, Gornji Vakuf/Uskoplje - 110A010, te tri iz Travnika - 091A040, 091A001, 091A020.

(srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE