• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština podržala Dodikove izjave, opozicija nije prisustvovala glasanju

Autor SRNA

Narodna skupština Republike Srpske podržala je jutros izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju zaključka i odluke Predsjedništva od 19. februara veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

 NSRS Dodik posjeta Đukanovića Fronteks Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izjave je podržalo svih 56 prisutnih poslanika, niko nije bio protiv, niti uzdržan. Poslanici opozicije nisu prisustvovali glasanju.

Poslanici su potvrdili Dodikovu izjavu prema kojoj je zaključak o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta usvojen bez konsenzusa veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Prihvaćena je i odluka o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH po kojoj je odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu /Fronteks/ na teritoriji BiH usvojena bez konsenzusa veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Narodna skupština je usvojila i dva zaključka.

U prvom zaključku se navodi da Sporazum o statusu BiH i EU o djelovanjima Fronteksa u najvećem dijelu nije sporan za Republiku Srpsku, ali je za Srpsku neprihvatljivo da bude usvojen bez saglasnosti i učešća Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, budući da je u njegovoj nadležnosti najveći dio graničnog pojasa kojeg se Sporazum tiče, kao i zbog činjenjice da se Sporazum ovakvog značaja pokušava usvojiti preglasavanjem člana Predsjdništva BiH iz Republike Srpske.

U drugom zaključku piše da se zadužuje srpski član Predsjedništva BiH da, u skladu sa ovlaštenjima i Zakonom o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, pokrene novu inicijativu i pregovore za zaključivanje Sporazuma o statusu između BiH I EU o djelovanju Fronteksa u BiH uz obavezno poštovanje mišljenja i stavova nadležnih organa Republike Srpske.

Zaključke su potpisali SNSD, DNS, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska, Nezavisni klub SP, poslanička grupa SP i nezavisni poslanici.

Nakon izjašnjavanja, okončana je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodna skupština Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će deveta redovna sjednica parlamenta Srpske biti nastavljena u utorak, 3. marta, u 10.00 časova.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crni

O kom to vi Srpskom jedinstvu omentarisete!? O onom nametnutom jednoumlju!!! O tom jedinstvu gdje su svi ucijenjeni, od obicnog clana do onih koji sjede uz koljeno "glavnom vodji" I vi morate da pisete ovako kako to vec radite, svjesni da to nije dobro. Ali!? Morate!!! Ovim sistemom upravljaju samo kriminalni krugovi. Samim tim vi podrzavate unistavanje jednog naroda koji je uspio da se odbrani i od najvecih zlotvora. Ovakvom politikom ponovi su sirom otvorena vrata svim fasisticki raspoloznim strujama. IseljavanjeSrpskog naroda, pustosenje svih resursa koji su bili garancija opstanka Srba na svojim ognjistima, kriminal, devastiranje institucija RS, vi dajete svojim kukavickim ponasanjem doprinos. Pogledajte u oci svojoj djeci. Hoce li oni ostati u RS. Sve to radite za neki slolidniji honorar koji vam nece promjeniti zivot. Stidite se.

Sg

Opozicija ove sjednice koristi samo da izazova cirkus, a sjetite se na pocetku da su rekli uvijek cemo podrzati veto koji pokrene clan Predsjednistva radi Republike. Sramota i stid nek ih je a sad u BiH pokrecu inicijativu na nagovor SDA o VSTV. Sve rade da sruse i ismiju srpsko jedinstvo na bilo kojem pitanju. Ne treba ih uopste vise konsultovati ni oko cega. Oni ne rade za RS, to je grupa egoista iskompleksirana nizom poraza od SNSD koja ima samo zelju za revansizam i osvetu SNSDu

Гз

@Sg Не би била опозиција када би се понашала као и владајући. Уосталом никакав проблем да су опозиција, проблем је што су они интересна група за свој интетес као што су и ови на власти. Гола борба за своју фотељу и свој џеп.

MONDO REPORTAŽE