• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jurišić stigao u Tuzlu

Ilija Jurišić, kome je danas ukinuta presuda zbog napada na tuzlansku kolonu JNA u maju 1992. godine, stigao je u Tuzlu gdje ga je dočekalo nekoliko hiljada sugrađana ispred zgrade opštine.

 Jurišić stigao u Tuzlu Izvor: MONDO

"Danas je dan kada sam se ponovo rodio, dan kada ponovo živim", rekao je Jurišić, dok su njegovi sugrađani aplaudirali i skandirali.

Dobrodošlicu Jurišiću poželio je načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović. Dolaskom Jurišića u Tuzlu, oko 18 časova počelo je veselje - javlja portal "Sarajevo-x.com".

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Jurišiću, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 12 godina zatvora za ratni zločin nad kolonom pripadnika JNA 15. maja 1992. godine. Apelacioni sud naložio je novo suđenje, Jurišić je pušten da se brani sa slobode. U napadu na kolonu JNA koja s epovlačila iz Tuzle ubijen je najmanje 51 vojnik, a ranjeno najmanje 50.

Direktor Centra za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske Janko Velimirović izjavio je danas da je razočaravajuća odluka Apelacionog suda u Beogradu da Iliji Jurišiću ukine presudu od 12 godina zatvora i naloži novo suđenje pred prvostepenim sudom, ali da takav stav ne iznenađuje nakon lobiranja bošnjačkog političkog vrha.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE