• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova ulaganja u banjalučku Toplanu

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović najavio je na svečanom otvaranju grejne sezone u Banjaluci nova ulaganja u banjalučku "Toplanu".

 Nova ulaganja u banjalučku Toplanu Izvor: MONDO

"Nadam se da ćemo obezbijediti finansijska sredstva za modernizaciju sistema i njegov dalji razvoj, jer se broj potrošača povećava. Naš krajnji cilj je da potrošači plaćaju energiju prema stvarno potrošenoj količini, mada je to vrlo teško izvesti, jer sistemi u starim zgradama nisu prilagođeni mjerenju energije", naveo je Davidović.

On je istakao da je prioritet zamjena i rekonstrukcija vrelovoda "Vrbas".Davidović je rekao da "Toplani" za jednu sezonu treba oko 24 000 tona mazuta, što košta oko 24 miliona KM, ne računajući druge troškove za rad sistema.

Gradonačelnik Banjaluke izrazio je zadovoljstvo što je grejna sezona počela uspješno i što je "Toplana" pripremila sva postojenja i instalacije i počela s grijanjem sedam dana prije sezone, zbog niske temperature.

Generalni direktora "Toplane" Branka Ružević rekla je da je ovo preduzeće tehnički, tehnološki i kadrovski osposobljeno dea kvalitetno proizvede i distribuira toplotnu energiju.

"Toplana je ovog ljeta uložila više od milion KM vlastitih sredstava u remont da bi se sistem, koji je star i amortizovan, održao u funkciji. Uloženo je u mrežu i proizvodnju na mjestima gdje je bilo nepohodno, tako da svi pokazatelji ukazuju na to da će i ova grejna sezona proteći uredno", rekla je Ružević.
 Ona je najavila da će "Toplana" sve evenutalne kvarove otklanjati na vrijeme, te da će tokom cijele sezone ponašati u skladu sa vanjskom temperaturom.

Ružević je rekla da su za sada nabavljene dovoljne količine mazuta za uredan start sezone, te da će se u saradnji sa gradom i Vladom RS omogućiti dalja nabavka potrebne količine za cijelu sezonu.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE