• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Novi rezultati za članove Predsjedništva

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je objavila nove djelimične rezultate iz Glavnog centra za brojanje glasova.

 CIK: Novi rezultati za članove Predsjedništva Izvor: MONDO

Na osnovu njih Nebojša Radmanović iz SNSD-a, Željko Komšić iz SDP-a BiH  i Bakir Izetbegović iz SDA vode na izborima za Predsjedništvo BiH.

Prema djelimičnim rezultatima iz Glavnog centra za brojanje glasova, na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH Radmanović je dobio 276 267 glasova, Mladen Ivanić, kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku"  264 011 i Rajko Papović iz Saveza za demokratsku Srpsku 20 712 glasova.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva Bakir Izetbegović, prema ovim rezultatima, osvojio je 147 732 glasa, Fahrudin Radončić iz Saveza za bolju budućnost 129 760, a Haris Silajdžić, kandidat Stranke za BiH, 106 162 glasa. Željko Komšić, kandidat SDP-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, osvojio je 307 835 glasova, Borjana Krišto iz HDZ-a BiH 102 166, dok je kandidat HDZ 1990 Martin Raguž dobio 56 266 glasova.

Na izborima za predsjednika Republike Srpske vodi Milorad Dodik iz SNSD-a sa 294 660 glasova, a za potpredsjednike RS Enes Suljkanović iz SDP-a sa 13 483 i Emil Vlajki, kandidat Narodne demokratske stranke, sa 5 529 glasova.
Objavljeni su i djelimični rezultati iz Glavnog centra za brojanje glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH na osnovu kojih nema značajnijih odstupanja od ranije objavljivanih rezultata.

 CIK je odlučio da sutra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu budu prebrojani glasački listići sa 11 redovnih biračkih mjesta iz čijih se obrazaca o rezultatima glasanja ne mogu utvrditi rezultati jer su oni su napisana nečitko ili se ne slaže broj glasova političkog subjekta sa brojem glasova po kandidatima.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE