• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslobađanje Jurišića još jedan šamar Srpskoj

Političari iz RS ogorčeni su zbog odluke beogradskog Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu Iliji Jurišiću.

 Oslobađanje Jurišića još jedan šamar Srpskoj Izvor: MONDO

Političari su saglasni u ocjeni da je to još jedan vruć šamar Srpskoj od zvaničnog Beograda i smatraju da je Apelacioni sud oslobađajuću presudu donio pod političkim pritiskom, baš kao i aprilsku rezoluciju o osudi zločina u Srebrenici, koja je, takođe, šokirala RS, piše "Pres".

Funkcioner SNSD-a Drago Kalabić rekao je da je ta odluka katastrofalna i ponižavajuća za Srbe, naglasivši da je to još jedan pucanj u golobrade vojnike JNA.

"Pošto su Jurišića oslobodili odgovornosti, u presudi je trebalo još samo da navedu kako niko nije ubijen u tuzlanskoj koloni", naveo je Kalabić.

Potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je odlukom Apelacionog suda zvanični Beograd izdao RS, dodajući da ga vlast u Srbiji više ni sa čim ne može da iznenadi i da je svima jasno kako je pravda poklekla pred politikom zvaničnog Beograda.

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić rekao je da sva pitanja o skandaloznoj presudi treba uputiti na adresu srpskog predsjednika Borisa Tadića, navodeći da su potvrda toga istupi Željka Komšića koji je nekoliko puta u predizbornoj kampanji istakao kako mu je Tadić obećao da će učiniti sve da Jurišić bude oslobođen.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 11. oktobra prvostepenu presudu Iliji Jurišiću kojom je osuđen na 12 godina zatvora za izdavanje naredbe za napad na kolonu JNA koja se povlačila iz Tuzle 15. maja 1992. godine, kada je ubijen najmanje 51, a ranjeno najmanje 50 vojnika, a ukinut mu je i pritvor, pa je odmah pušten na slobodu.

Odlukom Apelacionog suda, u slučaju Jurišić naloženo je novo suđenje pred prvostepenim sudom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE