• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krišto: Hrvat na čelu Savjeta ministara

Potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto smatra da da će novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH biti Hrvat i to iz HDZ-a BiH.

 Krišto: Hrvat na čelu Savjeta ministara Izvor: MONDO

"Imajući u vidu ranije pregovore, mislim da će ovog puta predsjedavajući Savjeta ministara BiH biti iz reda hrvatskog naroda. S obzirom na izborne rezultate, legitimitet za to pripada HDZ-u BiH", kaže Krišto.

Ona je ocijenila da je Ustav BiH nepravedan i neodrživ i da to najbolje odslikava izbor člana Predsjedništva BiH, koji je navodno iz reda hrvatskog naroda, a za kojeg su glasali Bošnjaci.

Krišto, koja je predsjednica Federacije BiH, u izjavi lokalnim medijima u Livnu, istakla je da BiH mora prioritetno pristupiti ustavnim promjenama na principu apsolutne ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

Prema njenim riječima, jedino tako uređena BiH može imati budućnost, biti stabilna i garantovati sve što je potrebno njenim narodima i građanima.

Potpredsjednica HDZ-a BiH je na proteklim opštim izborima u BiH, koji su održani 3. oktobra, bila kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE