• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nismo isključivi po pitanju SDS-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ova partija nije isključiva kada je riječ o mogućem učešću SDS-a u izvršnoj vlasti u Srpskoj.

 Dodik: Nismo isključivi po pitanju SDS-a Izvor: MONDO

Ovo se, potvrdio je Dodik može desiti ukoliko bude postignut dogovor o tome i donesena takva odluka.

Dodik je istakao da SNSD-a može na nivou RS formirati vlast sa koalicionim partnerima Demokratskim narodnim savezom (DNS) i Socijalističkom pratijom (SP), a da li će ući u dogovore i sa drugim političkim partijama, izvan ove tri stranke, zavisiće od zajedničkog dogovora za koji već postoje određeni okviri.

On je rekao da želi da dođe do što bržeg i stabilnijeg formiranja vlasti kako bi Srpska mogla da pošalje jasan signal da ima demokratsku zrelost.

Dodik je istakao da SNSD, prema sadašnjim rezultatima izbora, ima osam poslanika u parlamentu BiH, a DNS jednog, i da te dvije partije mogu da iznese ''tu političku bitku'', ali da smatra da i odgovornost drugih političkih partija iz RS ne smije biti nevidljiva, zbog čega će razgovarati sa SDS-om.

Prema njegovim riječima, SNSD smatra da je na nivou BiH potrebno imati jasnu i transparentnu većinu od deset i više poslanika iz RS u parlamentu BiH, jer će doći do ogromnog pritiska radi promjena Ustava BiH.

Dodik je za "Bel televiziju" rekao da će, nakon objavljivanja konačnih izbornih rezultata, kao novoizabrani predsjednik RS prvo obaviti konsultacije sa političkim partijama o mogućem formiranju vlasti na nivou RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE